Gerealiseerde projecten

Onze infiltratietunnels zijn onbeperkt koppelbaar en aanpasbaar voor elk project. Bij onderstaande projecten heb je verschillende voorbeelden hoe de tunnels gelegd kunnen worden. 

Project: Nieuw winkelcentrum 

Voor een nieuw winkelcentrum te Brugge werd een infiltratiesysteem geplaatst door Pluvio in samenwerking met grondwerken Casteleyn.

Het project had een infiltratievolume van 25,44m³ nodig. Hiervoor plaatsten we 12 tunnels in 3 rijen.

Project: Infiltratiesysteem voor een opleidingscentrum 

Voor het opleidingscentrum Roc  in Roeselare werd een infiltratiesysteem voorzien door Pluvio. 

Er werden 14 tunnels geplaatst in één rij langs het gebouw. Dit is goed voor een volume van 29,68m³. 


Project Decam 

De Infiltratiehoeveelheid voor dit project bedroeg  350m³. Hiervoor plaatsten we in samenwerking met grondwerken Denys  142 tunnels. Dit project werd door  twee grondwerkers in maar liefst  twee dagen geplaatst.

Project: Nieuw industriegebouw

Voor een nieuw industriegebouw in Deinze plaatste Pluvio in samenwerking met Grond- en afbraakwerken Van Gheluwe een infiltratiesysteem. Er werden 76 tunnels in twee rijen geplaatst voor een infiltratiehoeveelheid van 161m³. Dit project werd op één voormiddag gerealiseerd. 

Project voor een privé woning: Overloop van een zwembad

Ook voor een klein project kan je bij ons terecht. We plaatsten een Pluvio infiltratiesysteem voor de overloop van een zwembad bij een privé woning.

Project AZ Delta: Buffersysteem met vertraagde afvoer

Wanneer infiltratie niet mogelijk is kunnen de Pluvio tunnels als buffersyteem met vertraagde afvoer functioneren. De installatie gebeurt op dezelfde manier als een infiltratiesysteem. Het enige verschil is dat de geotextiel in de bouwput vervangen wordt door een epdm folie. Deze folie laat geen water door en zorgt ervoor dat het water in de tunnels en de steenslag eromheen gebufferd wordt. Voor het Project in AZ Delta werd dit systeem in samenwerking met grondwerken Casteleyn geplaatst. Hiervoor waren 13 tunnels nodig voor een buffervolume van 27,56 m³.

Project: Parking VTI School

Voor de aanleg van een nieuwe parking van de VTI school zorgde Pluvio voor het infiltratiesysteem. Voor dit project moest er 27.560 liter geïnfiltreerd worden. Hiervoor installeerden we 13 infiltratietunnels in twee rijen. De grondwerkers waren zeer tevreden over het gemak van de installatie.

Project: Nieuw bedrijfsterrein Ardooie 

Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met grondwerken Vereecke. Het infiltratievolume voor dit project was 174m³. Hiervoor waren 82 tunnels nodig. Aangezien de klant voldoende ruimte had in de lengte, werden er twee lange rijen aan tunnels gelegd. 

Project: Parking Delhaize Waregem

Voor de nieuwe Delhaize te Waregem installeerde Pluvio het infiltratiesysteem onder de parking. Op deze manier werd er veel ruimte uitgespaard. Door de grote hoeveelheid aan ruimte konden de tunnels in 5 rijen gelegd worden.  

nl_NLNL